Міжнародні автоперевізники України здебільшого задоволені новим Митним кодексом, котрий почав діяти з 1-го червня. Попри те, що частина норм, котрі стосуються їхнього бізнесу, перейшли зі старого кодексу, у багатьох статтях побажання перевізників таки врахували. Про це заявили сьогодні представники Асоціації міжнародних автоперевізників України на спільній з митниками конференції у Рівному.

Новий Митний кодекс України, чинний із 1 червня поточного року, істотно спрощує митний контроль для автоперевізників та розширює їхні права, певен головний рівненський митник.

Представник асоціації Міжнародних автоперевізників з митником погоджується, каже, у новому кодексі прислухалися до багатьох зауважень і побажань його колег. Завдяки цьому в документі з'явилися й нові поняття.

З огляду на те, що деякі норми у новому Митному кодексі залишилися колишніми, автоперевізники вважають, що документ потребує подальшого вдосконалення. Між тим і підприємці, і митники певні: нововведення в нинішній редакції кодексу сприятимуть пожвавленню ринку міжнародних автоперевезень в Україні.