16-го липня про 16-го липня. Про вулицю із одноіменною назвою сьогодні розповідають рівнянам. У музеї презентували виставку про одну із найстаріших вулиць Рівного. Хто не встиг відвідати її нині, маєте час до кінця літа.

Їй двадцять один рік, але тільки, як вулиці 16-го липня. Цю вуличку перейменували після проголошення державного суверенітету України 16 липня 1990-го року Верховною Радою Української PCP.

За останні 130 років вона називалася Комуністична, Леніна, Кенігсбергштрасе, Директорська, Фольварочна. Тут працювала приватна школа імені Гетьмана Мазепи, приватна гімназія, жили й працювали два лікарі. Це нині ця вулиця цікава своєю історією, а ще 30 років тому, сотням туристів з усього радянського союзу її не показували.

Тепер польська забудова у Рівному на вагу золота, кажуть художники. Одну із найдавніших вулиць міста, 16-го Липня, ославляють у живописі за будь-якої погоди та пори року.

Не шкодити історії просять архітекторів та будівельників художники й музейники. Зберегти той вигляд вулиці, який вона має хоча б нині. А ще мріють перетворити її на зелену — звільнити від автомобілів.