Однак цього разу масштаби мору набагато більші. За підрахунками екологів черевом до верху спливли біля 40-ка тисяч рибин. Поверхня Усті просто встелена мертвими окунями, плітками, карасями та верховодками. Місцеві рибалки певні, у річку періодично щось зливають.

Скільки в Усті дохлої риби самостійно підрахувати важко, нею річка немов встелена. Місцеві рибалки кажуть, такого не бачили ніколи.

Риболови обурені - річку давно вже не чистили, а черевом до верху риба повспливала, бо в Устю щось злили.

А інтернеткористувачі на сторінках "Першого місцевого" в соціальних мережах розповідають, що бачили в Усті навіть мертвих жаб та тварин схожих на видру чи бобра. Екологи називають кілька причин, що могли спровокувати масовий мор. Найвірогідніша, кажуть, риба загинула від кисневого голодування. Це показали результати досліджень поверхневих вод.

Анатолій Петрук додає, щоб хоча б частково вберегти рибу від смерті потрібно чистити річку.

За це літо мор риби вже не перший. 23 червня у міському відділі міліції з цього приводу порушили кримінальну справу. Тоді, розповідають правоохоронці, ветеринари виявили, що риба також загинула від нестачі кисню. Лабораторні дослідження ж показали перевищення у воді аміаку.

Тим часом, чиновники запевняють, Устю від мертвої риби очистять, а береги дезінфікують.

В міській самепідемстанції запевняють, ловити живу рибу в Усті безпечно. Однак, краще почекати поки комунальники очистять річку від загиблої.

Дивіться також: В Усті знову гине риба

Чому у рівненській Усті знову масово гине риба?

Три тонни риби у річці Устя задихнулися