Започаткували його французи в 1995 році. Далі свято поширилося всією Європою. Дійшло воно і до України. В нашому місті хоча День шоколаду не відзначають, однак любителів посмакувати цим продуктом чимало, кажуть - це корисно.

Так на кондитерській фабриці виготовляють цукерки, вкриті шоколадом. А це вони вже на рівненському ринку. Вибір тут багатий - є вафельні глазуровані, з різними наповнювачами, молочні, чорні, пористі шоколадки. Бери не хочу, тільки б грошей вистачило. Продавці кажуть, нині рівненських ласунів поменшало.

Поруч продавці на відсутність клієнтів не скаржиться. Розповідають, за місять у них рівняни скуповують тонни шоколаду.

Те, що сьогодні Всесвітній день шоколаду, рівненські продавці солодкого - знають. Та святкувати, кажуть, не будуть. Натомість ласуни-покупці, як відзначатимуть, вирішили.

Дівчата солодощі також полюбляють.Та тільки, скаржаться, хлопці перевелися, шоколадок не дарують.

Кому не дарують, купляють собі самі. Кажуть, це неабияк корисно для організму.

Поживність шоколаду відзначає лікар-дієтолог Людмила Сінькова. Він багатий на цукор, жири та білки.

Однак всім їсти кондитерські вироби з шоколаду, лікарі все ж не радять. А дітям до трьох років вживати шоколадки взагалі не рекомендується, наголошує Людмила Сінькова.

А рівненські ласуни, яким смакувати шоколадками та цукерками "і хочеться, і можеться", віддають перевагу шоколаду молочному. Це показали результати опитування "Першого місцевого" в одній із соціальних мереж . За цей варіант проголосувало більше 40 відсотків респондентів. Натомість тих, що шоколад ненавидять, не знайшлося взагалі.