Тепер тут спільний на усіх кисень й новий прилад для дослідження крові. За місяць-другий планують відновити операції на серці. Нині в операційній тривають монтажні роботи ангіографа. Таких приладів на усі державні медзаклади в Україні лише три.

Це зараз апарат закладений паперами, а операційна більше схожа на склад. Та за місяць-другий тут рятуватимуть сердечників. Прилад рівнянам подарували польські колеги. Обладнання не нове, але достатньо сучасне й потужне, кажуть у відділенні. Старенькому ангіографу було 22, він ще навесні відмовився працювати.

Новий такий ангіограф коштує майже 15 мільйонів гривень. На усі українські державні медзаклади таких приладів разом з рівненським тільки три. Про нове обладнання вирішили розповісти рівнянам й мешканцям області через журналістів. А ще на оглядини запросили міського голову. Показували відремонтоване кардіологічне відділення й новостворене відділення аритмії. Гостинно відчинили двері до віп-палати. Та зазирати по всім її кутам, все ж не дозволяли.

Лікарня, кажуть у відділенні, державна, перебування у цих хоромах безкоштовне. За півтора року у відділення аритмії вклали 400 тисяч гривень. Облаштували сім палат. Протягом року із аритмією тут лікують сім сотень пацієнтів. Дочекалися новинок і у лабораторії. Тепер тут діагностують гормони щитовидної залози, онкопростати, первинний рак печінки й гепатити хронічної та гострої форм на новому приладі. Достовірність аналізів — 88-100% відсотків.

А от про безпечність операцій у лікарні тепер дбає міліція. Рідкий кисень віднедавна зберігається у цій ємності. До відділень надходить по мідними трубками. Зрізати їх й підзаробити якось вирішили крадії.

Вартість цієї установки обійшлася у 400 тисяч гривень. Те, що кисень тепер зберігається не у балонах у кожному відділенні, а централізовано, дозволить за рік зекономити 39 тисяч гривень.