У другій половині року ринок продовжить перебувати у стані стагнації. У І півріччі кредитний портфель банківської системи зменшився менше як на вісоток і становив 833 мільярдів гривень - повідомляє НБУ.

І у другій половині року динаміка навряд чи зменшиться - кажуть банкіри, оскільки нинішня вартість позик не може привабити значну кількість клієнтів. Все ж попит на кредити є. Щоправда бажання позичальників прокредитуватися прохолоджує наближення виборів та очікування девальвації. Певне пожвавлення експерти очікують на кінець року, особливо це стосується фізичних осіб. А от корпоративним клієнтам банки зможуть запропонувати короткострокове фінансування.

Брати українці у банків гроші не поспішають, а от віддавати стали більше. Як повідомляють столичні ЗМІ, банкам не вистачає гривні, тому ростуть депозитні ставки. І на цьому люди хочуть заробити. За минулий місяць населення поклало в українські банки більше п'яти мільярдів гривень - повідомили у Нацбанку. При цьому банки продовжують підвищувати депозитні ставки, щоб залучити ще більше клієнтів, Варто зазначити, що депозитні ставки виросли і по валюті. Якщо раніше ставки на рівні 10-11% пропонували невеликі банки, то тепер 10% обіцяють вже й установи в групі найбільших.