Обмеження стосуватиметься усіх закладів торгівлі, включно із автозаправними станціями. Така пропозиція сьогодні прозвучала на міськвиконкомі. Однак, до запровадження заборони відповідний регуляторний акт має пройти довгий і складний шлях погоджень та громадських слухань.

Просить більше грошей на міську програму відпочинку та оздоровлення дітей Рівне нське управління сім'ї, молоді та спорту . Хоча цьогоріч програму профінансували на 60 тисяч більше, ніж торік (через передачу до міста санаторно-оздоровчого комплексу "Відродження"), призначення цих грошей - не закупівля путівок.

Якщо на гарну традицію оздоровлення дітей у таборах та санаторіях гроші з року в рік таки знаходять, то про квартирну чергу чиновники радять потроху забувати. Через нове законодавство міста більше не отримують від забудовників свою частку квартир.

Без обговорень члени міськвиконкому затвердили заходи з підготовки 21-ої річниці Незалежності та Дня міста. Міський голова принагідно роз'яснив: з бюджету грошей виділять мінімум, фінансуватимуть свято здебільшого на добровільні внески підприємців.

Тим часом підприємці прагнуть хоч вижити. Принаймні, рекламісти. Сьогодні виконком мав підвищити тарифи на зовнішню рекламу в Рівному, на час виборчої кампанії. Одначе Асоціація рекламістів Рівне нщини втрутилася.

Зрештою,сторони компромісу: питання вирішуватимуть на наступному засіданні міськвиконкому. За цей час рекламісти мають вигадати, як розділити політичну та комерційну зовнішню рекламу. Наостанок виконком затвердив графіки роботи кафе та магазинів. Зокрема, "Макдональдс" хоче працювати з 6-ої ранку до 12-ої ночі, а його експрес-вікно - цілодобово.

Графік погодили, хоча для експрес-вікна - поки на 3 місяці. Потому чиновники спитають думки міліціонерів.