Немає роботи — кроком руш до армії. У період безробіття охочих носити погони стало вдвічі більше. Адже військові-контрактники отримують стабільну зарплату та мають чимало пільг. Принади служби за контрактом детально вивчала Ольга Міхньов.

Рівнянин Олександр за спеціальністю перекладач. Каже, працевлаштуватись за фахом у Рівному не зміг. Тому вирішив піти на військову службу за контрактом. Відчув переваги одразу.

Таких як він, в області за два місяці назбиралося майже півсотні. Це вдвічі більше, ніж минулоріч. У територіальному центрі комплектування військовослужбовців за контрактом наголошують: невдовзі ряди армії поповняться ще більше. За рахунок кандидатів у контрактники, які вже проходять відповідне навчання.

І хоча заробітна плата у межах тисячі гривень, зате контрактників забезпечують житлом, годують та одягають. Вони можуть служити і за місцем проживання — аби вакансія у місцевій частині була. На 17 тисяч молодих людей, які нині стоять на обліку в обласному центрі зайнятості, високооплачуваних вакансій не знайти. А от в армії є місце як водію чи електрику, так і авіаційному механіку.

Найбільшою популярністю служба за контрактом користується у сільської молоді. Адже там роботи вдень і з вогнем не знайти. Армія ж - спосіб заробити, а після другого контракту - й отримати вищу освіту за рахунок держави.