Матвійко хворий на ДЦП. Він зможе сидіти, ходити навіть розмовляти, якщо його лікуватимуть. Реабілітація у центрах й численні курси дорогих препаратів коштують десятки тисяч гривень. Від процедур уже є перші результати, зупинятися сім'я не хоче, але батьки витратили усі свої заощадження, позичати більше ні в кого. Просять допомоги небайдужих.

Хоча Матвійку уже два, він не гуляє зі старшим братиком Дмитриком. Бо не може сидіти, ходити, гратися іграшками, чи хоча б тримати їх руками. Рік тому хлопчику поставили діагноз ДЦП.

Він вижив, бо за його життя два з половиною місяці боролися лікарі. А ще допомогли молитви.

Понад усе його батьки мріють, щоб їхній син став на ноги й пішов. На Матвійка вони чекали декілька років, лікувалися і коли дізналися, що матимуть ще одну дитину, їхньому щастю не було меж.

Те що дитина ходитиме, шанси є, кажуть лікарі. Поставити Матвійка на ноги може постійне лікування.

Медикаментозне лікування на 20 днів коштує 4 тисячі гривень, каже мама. Реабілітація в українському центрі відновного лікування — 20 тисяч гривень, у польському — 10 тисяч. У центрах використовують різні методики. Матвій пройшов уже сім курсів, потребує ще. Але сім'я не має грошей. Усі свої заробітки витрачають щоденні потреби. На дороге лікування зібрати не можуть.

Усі небайдужі до цієї сім'ї можуть перерахувати гроші на рахунок, який зараз на екрані. Реабілітація й лікування дітей з діагнозом ДЦП найефективніша до 6 років, кажуть лікарі. Дуже важливо не втратити час саме зараз, поки дитині тільки два роки. Його старший братик Дмитрик мріє погратися із Матвійком й дуже чекає коли він до нього заговорить.