Розрекламувати й оспівати Рівне замислили місцеві чиновники. Вони замовили за найближчий місяць мобільним чи фотоапаратом відзняти короткометражки про місто. За найліпшу обіцяють розрахуватися. Допомогти із промоакцією міста просять усіх, кому це цікаво. Відзняти, змонтувати й відіслати фільм потрібно до 15 серпня.

Яке воно "Моє Рівне " просять показати кожного, хто має мобільний чи фотоапарат. Аматорський фільм від хвилин до трьох про улюблене місто можна знімати виключно на цю техніку. Спецефектами та складним монтажем радять не захоплюватися. Короткометражки, які не будуть аматорськими журитимуть окремо. Як і слайдфільми.

За найкращий промофільм про Рівне відзнятий на мобільний чи фотоапарат обіцяють Ipad 2. Його та інші хороші аматорські короткометражки покажуть на День міста у парку Шевченка.

Пропозиція не тільки розмовляти по мобільному, а ще перетворити його на відеокамеру, рівнян змусила задуматися.

Хто ж готовий уже знімати Рівне на мобільний, загруз у роздумах, про що буде трихвилинний фільму.

Тим хто має ідею, хоче знімати, але сумнівається у своїх уміннях, підказує, яка в результаті має вийти короткометражка, професійний режисер, один із учасників журі.

А ще організатори відеоконкурсу просять не використовувати музику в короткометражках, яка ненаписана рівнянами. Фільм про "Моє Рівне " просять зробити абсолютно рівненським.