Пальне з риб'ячого жиру. Сьогодні заступник міністра аграрної політики Олександр Шевченко відкрив у Здолбунівському районі міні-цех з виробництва біодизелю. З чого ще можна отримати екологічно чисте пальне — знає Олексій Кривошеєв.

Заступник міністра агропромислової політики відвідав Рівне нщину. У Здолбунівському районі він взяв участь у відкритті міні-цеху з виробництва біодизелю в фермерському господарстві села Копитків. Створений він був за сприяння Північної екологічної фінансової корпорації. Але чиновники переконані, держава також має розвивати альтернативні джерела палива.

На очах у міністра, голови облдержадміністрації та керівників районів на установці було вироблено перші літри біодизелю, якими тут же заправили трактор. Собівартість біопалива набагато менша за звичайне дизпальне, що в свою чергу зменшить затрати сільгоспвиробників. Рівне нщина, як аграрна область, має великий потенціал розвитку альтернативних джерел енергії.

Сьогодні установка з виробництва біодизелю дасть змогу господарству економити значні кошти, але зупинятись на цьому аграрії не збираються. У планах - продовжити впровадження новітніх технологій з виробництва біогазу.

Гостям показали доїльні зали, який планують незабаром добудувати й нині діючий. І розповіли, що сподіваються вже незабаром, окрім молока, мати ще й газ для своїх потреб.