Куди подіти дитину влітку? Щоліта батьки ламають голову, чим зайняти своє чадо на період канікул.

Найдешевший варіант - відвезти дитину до села. Ті, хто на селі родичів не має, намагаються прилаштувати нащадків до літнього табору. Заклад батьки цілком можуть обрати в межах області. Ціна такого відпочинку коливається від 150 до 2000 гривень. Відпочивати і водночас навчатися пропонують у літній мовній школі.

Допомагають у вивченні іноземних мов волонтери. Лорен приїхала в Україну, щоб викладати в школі англійську. По завершенні навчального року погодилася безкоштовно продовжити роботу у літньому навчальному закладі. Каже. на її Батьківщині, у Сполучених Штатах, таборів є безліч і різних - як мовних, так і спортивних.

Вихованець табору Дмитро запевняє, проводити літо ось так, із користю, значно цікавіше, аніж тинятися вулицями.

Прилаштувати дітей улітку допомагають і громадські організації. Ті, хто не цурається життя просто неба і польових умов, можуть приєднатися до пластунів. У наметових таборах за дітьми наглядають інструктори, є професійні кухарі та лікар. Батькам потрібно лише зробити мінімальний грошовий внесок та організувати необхідне спорядження.

Як свідчить опитування. проведене Першим місцевим у своїх групах в соцмережах, більшість батьків таки відправляють своїх дітей до села. Із 14 людей на Фейсбуці та 85 Вконтакті, котрі проголосували, такий вибір зробили більше третини. Жоден голос не набрав відпочинок в санаторії.