Поліський трамвай вже втретє відправили Бурштиновим шляхом. Туристів на Володимиреччину принаджували піснями, танцями, народними ремеслами та поліської кухнею.

І ось уже третій рік поспіль Володимиреччина приймає етно-тур-фест «Бурштиновий шлях». Очільники краю вважають, що такі заходи – передусім непогане промо для області, яке вже за кілька років почне приносити свої плоди.

Наразі ж сюди з’їхались тисячі цікавих до сонячного каміння, поліської культури і звісно ж найдовшої у Європі діючої вузькоколійної залізниці, станціями якої з року в рік мандрує фестиваль. Тут і виставку народних майстрів можна побачити, і вишиту карту Володимирецького району, оздоблену сонячним камінням подивитись, ну і звісно ж побачити обіцяний музей видобутку бурштину під відкритим небом, щоправда у мініатюрі.

Не надто святковий настрій на фестивалі тільки у залізничників. Вузькоколійка туристів хоч і принаджує, але щороку працює у збиток.

А на станції мандрівного фестивалю можна і культуру пізнати і відпочити і традиційним ремеслам повчитись, і всі принади поліської кулінарії на собі відчути.

Один з вагонів поліського трамваю навіть перетворили на бурштинову крамничку, аби кожен відвідувач фестивалю міг лишити і собі краплинку застиглого сонця на згадку. А колекції туристів, яких з року в рік ан фестивалі все більше, поповнились теплими сувенірами на згадку про бурштиновий краї.