Минулого тижня покупці квартир у недобудованій багатоповерхівці штурмували чиновників із облдержадміністрації. Сьогодні вони прийшли під стіни "Укрексімбанку", котрий викупив усі майнові права гензабудовника.

На Соборній сьогодні спекотно було не лише від високої температури повітря, а й гніву людей, які придбали квартири у будинку на Гагаріна, 4. Ця багатоповерхівка завершена на 80 відсотків. Але будівництво зупинилося. У 2008-му, коли пан Олександр купував собі однокімнатну квартиру, дітей поки не мав. Тепер підростає дві малечі, а квартири так і немає. Візити в облдержадміністрацію та до голови рівненського фонду МЖК Сергія Пандрака - результатів поки не дали, кажуть люди. Тому із плакатами штурмують "Укрексімбанк".

Ні людей, ні журналістів до приміщення банку не пустили. Кажуть, треба звертатися до київського представництва. Рівне нські директори ж перевіряють якість виконання ремонтних робіт у приміщенні і часу на людей не мають.

Люди у відчаї. Дехто вже давно виплатив кошти за квартиру, частина — досі сплачує кредити. Житла у них немає вже 4 роки. То ж готові на радикальні дії. І не лише перекривати трасу "Київ-Чоп". Планують звертатися до міжнародних посольств та їхати у столиці мітингувати. А от до банку обіцяють з плакатами прийти і в понеділок.