У вихідні через центр Рівного проїхати буде неможливо. Соборну знову ремонтують, бо півроку тому її залатали неякісно. Навесні верхній шар асфальту почав висипатися, то ж фірма, переможниця тендеру повернулася до міста, щоб його перевкласти.

Частину Соборної біля пивзаводу колупають ще з суботи. Верхній шар асфальту, розповів у телефонній розмові керівник фірми, що виграла торік тендер, вилущився. Тепер його приїхали переробити.

Вони працівники хмельницької фірми. У Рівному їм винаймають житло. Скільки часу тут працюватимуть, робочі кажуть, не знають. Не знають нічого і про те, чому ремонтують дорогу.

Вони зняли 9 тисяч 300 квадратних метрів верхнього шару асфальту. Днями планують вкладати новий. На цей час Соборну перекриють. Це дорожнє полотно ремонтували торік у грудні. Тендер на ремонт ділянки дороги від будинку офіцерів до мосту виграла фірма із сусідньої області. Ціна питання — 4 з половиною мільйони гривень. У місцевому ШЕУ дивуються відчайдушності сусідів: у грудні братися за ремонт дороги — безглуздо.

І хоча переможці тендеру узялися замінювати асфальт по гарантії, нині шукають причину, чому він зійшов зі снігом. Попередньо мають три. Та вже днями отримають офіційний висновок незалежної експертизи. Якщо через неякісний асфальт, кажуть, подаватимуть до суду на міськшеу, асфальт замовляли там. Керівник управління спростовує, каже, ремонтники винаймали обладнання, асфальт готували за власною рецептурою.

Дивіться також: Ремонт Рівне нських доріг - процес безперервний