"Через поле, через гай ходить хлопчик Помагай." І це не літературна вигадка. На Дубенщині cамотнім пенсіонерам допомагають поратися з домашнім господарством соціальні працівники. У районі працюють спеціальні мобільні групи, котрі виконують фізичну роботу, вже непосильну для старших людей.

Сімдесяти дев'ятирічна жителька Мирогощі Марія Борак після смерті сина три роки живе сама. Жінка розповідає, вже фізично не може впоратися з домашнім господарством, тому допомога мобільної групи їй "ой, як необхідна".

Соціальний працівник Дубенського територіального центру Ольга Костик розповідає, мобільні групи виконують переважно чоловічу роботу, хоча їх викликають і нечасто, але завжди за потребою.

Досвід Дубенського районного територіального центру перейняли вже й у Дубровицькому районі. Поки це лише два райони Рівне нщини, де надають подібну виїзну допомогу самотнім пенсіонерам.

Нині у Дубенському районі працюють дві мобільні групи. Якщо ж заявок від самотніх пенсіонерів побільшає, то у районному територіальному центрі обіцяють створити ще декілька.