ПЛАСТуни закликають здавати кров. Всеукраїнська скаутська організація по всій країні проводить марафон "Тиждень здачі крові". Вже до акції долучилися чотири українських міста, а з 18-го червня марафонців підтримали і у Рівному.

Рівне нські ПЛАСТуни прийшли здавати кров - переймають естафету від скаутів Ужгорода та Львова. Марафон "Тиждень здачі крові" у Рівному стартував 18-го червня. За цей час, зізнається місцевий координатор, бажаючих долучитися до акції катма.

Допомогти своєю кров'ю вирішив ПЛАСТун з двадцятирічним стажем Юрій Ткачук. Він вже оформив документи в реєстратурі та пройшов огляд у лікарів. На черзі чашка чаю для тонізації судин: таку процедуру проходять всі донори. Юрій сподівається, що його кров комусь допоможе.

Ось Юрій вже в медкріслі. Медики розповідають, найнеприємніше для донора - це проколювання вени, а далі нічого особливого не відчувається. ПЛАСТун ділиться враженнями.

Заступник головного лікаря Обласної станції переливання крові Ніна Симків ініціативність ПЛАСТунів підтримує, поза як і сама почесний донор. Каже, останнім часом бажаючих здати кров побільшало, в основному це родичі тих, кому необхідне переливання. Та все ж у донорах потреба є.

Допомагати хворим потрібно не лише у "Тиждень здачі крові", кажуть організатори акції та медики. Тому постійно чекають охочих благодійників в Обласній станції переливання крові.