Комунальники примушують їх дбати про чистоту біля осель. Затятих нехлюїв обіцяють штрафувати. Сума - майже символічна, але осоромити можуть привселюдно, застерігає Тетяна Коваль.

Завалені сміттям тротуари, пошкоджені паркани, нелегальні добудови змусили комунальників вдатися до радикальних дій. Вони відвідали найнедбаліших рівнян. На численні зауваження комунальників ті не реагують, сміття нагромаджують місяцями.

Власниця будинку на вул. Гетьмана Виговського Ніна Пилипчук пояснити на камеру невиконання припису відмовилася. Пообіцяла, що будівельне сміття обов'язково приберуть. Але вже навесні, коли зійде сніг.

Ще з січня просять відремонтувати пошкоджений паркан власника ательє, що на вулиці Грушевського. Кажуть, він псує панораму Рівного. На прохання підприємець не реагує. Тому у ЖКП на порушника склали протокол. Тепер на нього впливатиме адміністративна комісія.

Власник ательє, якого просять полагодити паркан, нарікає, що відновлює його щороку навесні. Цьогоріч огорожу пошкодили учетверте.

До порушень чистоти й порядку ще відносять перебудови, перепланування квартир, самовільне встановлення гаражів. З порушниками адміністративна комісія міської ради бореться роз'ясненнями та штрафами.

На черговому засіданні комісії, що відбулося 27 лютого, чотирьох рівнян попередили, а більше 20 - оштрафували. Загальна сума стягнень - 680 гривень. Сім'ї Пилипчуків за будівельне сміття на тротуарі доведеться сплатити 51 гривню.