Сьогодні перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма представив колективу Національного університету водного господарства та природокористування в.о. ректора Миколу Сороку.

Кандидат економічних наук професор Микола Сорока призначений на посаду в.о. ректора НУВГП з 18 червня до заміщення вакантної посади ректора в установленому законом порядку. Наказ про це підписав міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

- Життя не стоїть на місці, і Василь Арсентійович Гурин, пропрацювавши ректором сім років, з 2005-го, нині вирішив сконцентруватись на науковій роботі, залишившись працювати в НУВГП. Відтак, міністр видав наказ про розірвання контракту за згодою сторін, - зазначив, виступаючи перед колективом НУВГП, Євген Суліма. - Нині розпочинається відповідальний період, іде вступна кампанія, і немає часу на зволікання - треба тримати кермо у міцних руках.

Щодо наукової роботи, на якій вирішив зосередитись тепер вже екс-ректор водного, то сферою наукових інтересів доктора технічних наук Василя Гурина вважають дослідження надійності роботи закритих трубопровідних систем, розроблення нових конструкцій систем, удосконалення діючих систем зрошення і осушення, а також дослідження зовнішніх впливів на зміну властивостей води і матеріалів на її основі.

Новопризначений в.о. ректора НУВГП Микола Сорока заявив, що першочерговим завданням на новій посаді вважає проведення на належному рівні вступної кампанії. Найближчими ж днями збирається насамперед проаналізувати стан справ в університеті, зокрема, у фінансовій сфері.

- Я знаю, який потенціал має цей колектив, - наголосив Микола Сорока. - Разом із вами я зроблю все для того, аби продовжувати традиції університету, щоб колектив, знаний і на Рівне нщині , і в Україні, і за її межами, тримав те місце, яке він зайняв, і статус національного університету підтверджувався справами.

За матеріалами OGO.UA