Узаконене вбивство. Його чи не щодня спостерігають мешканці Рівного. Міські комунальники вирішують проблему засилля безпритульних псів у єдиний поки що можливий спосіб - усипляння. У місті досі немає притулку для тварин-безхатченків. Та й грошей бракує навіть на стерилізацію. А тим часом щиросерді рівняни, як можуть, захищають братів наших менших від собачого життя і від собачої смерті. Анна Яцук — далі.

Деякі мешканці вулиці Пухова безпритульних собак доглядають вже давно. У себе у дворі спорудили навіть будки. Розповідають: роблять усе, аби тваринам було добре. Люди кажуть, що спочатку під їхнім доглядом було десять собак, зараз їх — лише п'ять. Адже нещодавно частину з них усипили працівники КАТП-1728. Мешканці вулиці обурені. Кажуть, вбивство тварин проходить на очах не лише дорослих, а й дітей.

Працівники комунального підприємства наголошують: працюють відповідно до закону про гуманне поводження з тваринами та рішенням міського голови. Вони змушені усипляти тварин, адже для їх утримання немає коштів.

Працівники комунального підприємства та мешканці вулиці солідарні лише в одному - безпритульних собак треба стерилізувати і лише тоді створювати для них притулок. В іншому випадку, вони все одно плодитимуться і дошкулятимуть людям.