Водоканал у пітьмі. За понад мільйонний борг енергетики вимкнули водопостачальникам світло. Поки що - тільки в адміністративних приміщеннях. Та якщо розрахунку не буде, обіцяють піти далі. Тоді все Рівне може залишитися без води, як з'ясувала Ірина Ничипорук.

Рівне може залишитись без води. Принаймні всі передумови до цього є. За борг понад мільйон гривень Рівне енерго у понеділок обмежило електропостачання облводоканалу. Поки що — адміністративні приміщення.

У водоканалі визнають: борг є. Проте боятися відключення насосних станцій не варто: зроблять все, щоб подібного не сталося.

За останній місяць водоканал отримав лише 66 відсотків проплат. Найбільше заборгували підприємства, а не рівняни. Населення оплатило 85 відсотків. Хоча й тут боржників вистачає. Саме їм адресовані розклеєні на дверях під’їздів оголошення-попередження.

Тим часом водоканал просить електриків реструктуризувати борги. А мешканцям, які платять справно, радять: не стійте осторонь, адже саме ви можете позитивно вплинути на сусідів-боржників.