Селищні та сільські голови області не ефективно працюють. До такого висновку дійшов голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий. Він провів сьогодні відеоконференцію з очільниками міст, районів та сіл. Більшість мають стихійні смітники у своїх населених пунктах, у радах відсутні сайти, через що селяни мало поінформовані. Сільські голови виправдовуються. Мовляв, вина всьому мізерний бюджет.

До складу Рівне нської області входять 16 районів, 4 міста обласного і 7 - районного підпорядкування, 16 селищ та 1002 села. Власним сайтом можуть похизуватися лише районні центри та міста. До найменших населених пунктів області цивілізація ще не дійшла. Через це люди мало поінформовані і з елементарними питаннями звертаються до вищих чиновників.

Тому сільські та селищні голови отримали доручення розробити сайти рад і інформаційні стенди.

Створення стихійних смітників у селах також стало гострою проблемою. Люди викидають непотріб кому де заманеться, не пасуть задніх і підприємства, які забруднюють навколишнє середовище.

Юрій Кічатий звинувачує у цьому сільських голів. Вважає, що саме вони мають навести лад у своїх населених пунктах.

Валентина Солощук головує у селі Забороль, що у Рівне нському районі. Каже, власного сайту у них немає, лише нещодавно почали працювати над його розробкою. Але як далі його наповнювати не знає. Бо у сільській раді лише один комп'ютер. Стихійний смітник у них ледь не найбільший у районі. Адже мають декілька озер у селі, на яких постійно відпочивають і смітять люди. Для того аби довести все до ладу, зазначає Валентина Солощук, потрібно передбачити кошти з бюджету.

Втім, зазначає, дещо під силу зробити сільським головам самостійно. Для прикладу у Заборолі жінка збирається створити зелений патруль. Наймані працівники будуть брати плату за в'їзд у зону відпочинку, також здійснюватимуть охорону на воді та прибиратимуть територію.