Відтепер Європа та Росія спатимуть спокійно - на м'яких меблях рівненського виробництва. В Квасилові на Рівненщині сьогодні запустили фабрику. В неї одна амеркианська родина вклала з десяток мільйонів євро. Усю м'яку продукцію фабриканти експортуватимуть.

Рівнянка Антоніна Колодич шиє чохла. Хто сяде на диван, який вийде з-під її голки, навіть уявити не може. Тим, що їх продаватимуть тільки за кордоном, зараз не переймається. Турбується більше про те, чим годувати дитину.

Вона одна із 23-х швачок. При тому, що підприємство щойно запрацювало. Півтора місяці тут встановлювали обладнання й навчали складати меблі. Стажери, кажуть, робота нескладна.

Вони використовують переважно іноземні матеріали, деревина, окрім ДВП, із Білорусі й Польщі. Української сировини не купують, бо вона несертефікована. Хоча якість рівноцінна імпортній.

Ці дивани, пошиті і складені неподалік Рівного, поїдуть до магазинів у Європі та Росії. Для України продукції поки недостатньо.

Посидіти на меблях, складених у Квасилові, українці зможуть найраніше за два роки. Стільки часу потрібно, щоб розширити виробництво. А щоб підприємство запрацювало, американська сім'я вклала понад десять мільйонів євро. Україну обрали, бо вона знаходиться між Росією та Європою.

Щоб перерізати стрічку й відкрити фабрику, американська сім'я пройшла випробування українською бюрократією. Згадувати проблеми вони не хочуть. Про шлях інвестора на Рівне нщину розповідає її очільник.

Щоб складний шлях в український бізнес себе виправдав, і сьогоднішні стажери таки отримали місце, одних старань замало. Роботу українських працівників перевіряють поляки.

Перевірили на міцність квасилівські меблі і ми.