Рівненські журналісти продалися. За півтисячі гривень у свій професійний день вони опановували нові професії. Стали різноробочими на підприємствах, перекваліфікувалися на вихователів, хлібопекарів, кондитерів, землемірів, навіть, попрацювали ДАІшниками. Загалом випробували три десятка різних професій. Усе це задля лікування онкохворих дітей. Гроші зароблені за цей день журналістами віддадуть недужим.

Тележурналіст Роман Свирида мікрофон і блокнот у День журналіста змінив на кашкет та жезл. Контролювати рух авто на дорогах, каже, було завжди цікаво.

Із усіма незнайомими подробицями новенького знайомить старший інспектор Олег Прищепа.

І він би охоче зупиняв порушників дорожнього руху. Але не може: не має атестації та форми.

Тому кивають, кому та де зупинитися, самі. Роман – спостерігає. Але навіть просто своєю присутністю журналіст заробляє гроші на лікування онкохворих дітей. Він і ще два десятка колег саме задля цього змінили свою професію на один день.

А це вже інший журналіст – Сашко Поліщук, він газетяр. У свій професійний день подався у різноробочі на водоканал. Вирішив попрацювати електромонтером. Перевірятиме свердловину.

Він робить чужу повсякденну роботу: зачищає трубу, тепер тримає датчики. За півхвилини результат його роботи на екрані.

Свердловина рентабельна, а журналіст радіє новим умінням.

Нові професії журналісти опановуватимуть до 11-го червня. Працюватимуть різноробочими, хлібопекарями, вихователями, кондитерами, землемірами. Їхні працедавці перерахують за це по півтисячі гривень на препарати пацієнтам онкогематологічного відділення Рівне нської дитячої обласної лікарні.