Розповідь про вішак заважила на фотоапарат. Шестикласник 15 рівненської школи переміг у польському конкурсі. Він розповів про свою сім'ю та рідне місто через родинну реліквію — вішак для одягу. Єгор Сторожук єдиний українець серед переможців конкурсу у трьох вікових категоріях.

Цей фотоапарат Єгор Сторожук виграв на польському конкурсі. Подарунок, каже, саме вчасно — старий нещодавно зламався.

Перемогу шестикласнику 15-ї рівненської школи принесла історія про свою сім'ю і рідне місто. Розповів її через родинну реліквію — вішак для одягу.

З'ясувати, що означають усі ці написи, Єгору допомагали батьки. У архіві вони дізналися, що будинок на вулиці Рибна належав єврею Іцко Шмуцу.

Саме у тому магазині прадід Єгора — Станіслав Хілінський придбав шинель чи плащ разом із вішаком, думають у родині. Усю цю історію Єгор впорядкував у альбом.

У те, що Єгор стане переможцем, вірила його вчителька. Це вона розповіла 6-класнику про "Епізоди Кресове". Й допомагала із перекладом.

Як результат — перше місце. Єгор єдиний серед переможці цього конкурсу українець. Але на цьому історія із вішаком не закінчиться. Тепер сім'я шукає інформацію про Іцко Шмуца.