Рівненська обласна бібліотека - справжня бібліотека рівних можливостей. Це визнали на всеукраїнському рівні. Наша книгозбірня перемогла на ярмарку бібліотечних інновацій у столиці завдяки своїм проектам для слабкозорих та глухонімих громадян.

Працівники Рівне нської обласної бібліотеки тішаться нагородами. На Всеукраїнському ярмарку бібліотечних інновацій вони здобули перемогу, почесну грамоту Міністерства культури та нетбук. Цьогорічний ярмарок був присвячений розвитку місцевих громад. Рівнян визнали найкращими з числа 72 українських бібліотек за надання послуг людям із вадами зору та слуху.

Вже 10 років силами обласної бібліотеки за підтримки державних і приватних структур видається бюлетень "Інва.Нет". Проект для слабкозорих людей працює із 2005-го. Нині в бібліотеці найбільша в області колекція аудіокниг. А в консультаційному центрі користуватися комп'ютером та інтернетом за спеціальними програмами навчилися понад 2,5 тисячі людей із вадами зору.

Значно рідше в бібліотеці можна побачити людей із вадами слуху - через бар'єр у спілкуванні. Одначе нині його намагаються здолати. У планах бібліотекарів - залучити сурдоперекладача з УТОГу до постійної співпраці. Щоб люди із вадами слуху без перешкод отримували доступ до інформації. Також обіцяють продовжувати проект для слабкозорих і надалі розширювати можливості для усіх категорій користувачів.