Експеримент нашого телеканалу "ЗНО 2012" сьогодні набрав обертів. Кореспондент першого місцевого Олександ Туз вирішив на собі випробувати зовнішнє незалежне оцінювання. Сьогодні він вперше складав всесвітню історію.

Олександр Туз три місяці тому вирішив спробувати власні сили нарівні зі школярами, і скласти зовнішнє незалежне оцінювання. Сьогодні вранці він сяде за парти з іншими випускниками. Каже, хвилюється, хоча й результат його не цікавить.

Олександр шукає своє ім'я у списках і вирушає до призначеного кабінету. Тим часом під стінами школи своїх дітей очікують та підтримують батьки та рідні. Дубенчанка Оксана розповідає, до Рівного приїхали звечора, аби не запізнитись на ЗНО. Її сьогодні підтримує і хрещена сина, сподіваються, цей іспит він складе успішно.

Ми разом з батьками також очікуємо під стінами школи. Вже за годину виходять перші учні. На обличчі посмішка. Артем каже, завдання не складні, тому замість 150 хвилин, тести склав за годинку.

Ще за кілька хвилин з'являється наш Олександр Туз. Розповідає, атмосфера - напружена. На тестування у клас з 15 учнів двоє не прийшли. Дисципліну підтримували двоє спостерігачів. Підтверджує думку школярів, завдання - не складні.

Попередні результати абітурієнти можуть підрахувати на сайті центру оцінювання якості освіти. Офіційні результати будуть за два - три тижні. Нині наш Олександр Туз готується до наступних іспитів.