У нашому місті побільшає велопарковок і не звичайних, а у вигляді герба Рівного. Вигадали таке у новоствореній громадській організації "Діти підземелля", засновником якого є відомий рівненський музикант Юрко Журавель. Першу таку велоконструкцію вже встановили біля Краєзнавчого музею, на черзі драм-, та кінотеатри.

Біля Краєзнавчого музею презентують нову велопарковку у вигляді герба Рівного. Ідея такої конструкції належить музикантові і за сумісництвом засновнику громадської організації "Діти підземелля" Юрку Журавлю. Він впевнений, подібного немає в жодному українському місті.

Музей для встановлення першої такої велопарковки обрано не випадково, пояснюють в ГО. У музейному приміщенні колись навчався письменник Володимир Короленко, автор книги "Діти підземелля", на честь цього твору і назвали громадську організацію. Встановлювали конструкцію учасники спільноти. Бив по цвяхам і директор краєзнавчого. Олександр Булига каже, на пропозицію облаштувати велопарковку на території музею погодився одразу. Тепер замислюється, чи не їздити на роботу на велосипеді.

Велопарковок у вигляді герба планують встановити більше двох десятків по всьому місту. Такій перспективі радіють велосипедисти. Скаржаться, в Рівному мало місць де зручно прилаштовувати двоколісного.

Ідея з такими парковками сподобалась і міському керівництву, вони посприяли у встановленні конструкцій, кажуть в громадській організації. Тож "Діти підземелля" планують поставити велопарковки і біля адмінприміщень. Тож може і рівненські чиновники невдовзі пересядуть на двоколісний транспорт.