Відродити тваринництво на РІвненщині влада вирішила не тільки теоретично, але й практично. Перший заступник голови облдержадміністрації подарував родині в Острозькому районі молочну годувальницю. Нещодавно родина звернулася до нього за допомогою. бо їх худоба загинула, а самотужки купити нову селянам не під силу.

Сім'я Горощуків живе у селі Почапки, що на Острожчині. Старший син Сергій прикутий до інвалідного візка. Батьки не працюють - роботи у селі немає. Живуть на пенсію сина. Розповідають, додаткову копійку заробляли здаючи молоко. А тут як на лихо, на пасовиську годувальниця сильно травмувалася - довелося худобу здати. Перед тим, ще й коня втратили.

Придбати іншу худобу сім'я грошей не має, кажуть гожа рогата "на вагу золота", коштує біля восьми тисяч гривень. Діватись нікуди - пішли просити допомоги у чиновників. Ті проблемою перейнялися і вже за тиждень подарували родині корову Галку.

Безрога, чорна, первістка, породи габардин. Обирали її самі хазяї. Як живеться Галці у домашньому хліві приїхав подивитися перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Анатолій Юхименко. Каже, подарували корову, бо сім'я дійсно цього потребувала.

Галка ж призвичаюється до нового місця - звикає до пасовиська. А вчора вже навідувалась до місцевого бичка. То ж невдовзі може порадувати нових хазяїв ще й телям.