Що будують біля базару у Рівному? Це питання турбує мешканців будинку по вулиці Полуботка,6. Також загадкою для людей є власник забудови. Аби не допустити незаконної, на їхню думку, забудови, вийшли на пікет.

Валентина Ніконова мешкає у будинку поблизу центрального ринку вже двадцять сім років. Пригадує, раніше у дворі росли клумби було гарно та затишно, а зараз купа бруду та смітник, навіть дітям немає де погратися. Та ще й декілька днів тому просто біля їхнього будинку почали щось будувати.

Мешканці будинку хочуть аби будівництво зупинили, кажуть, якщо з'явиться один кіоск, то поряд почнуть будуватися й інші. Писали навіть колективне звернення на адресу міського голови Рівного, аби той зупинив будівництво.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Сергій Боліщук пояснює, розірвати договір з підприємцями, які там будують, практично неможливо. Міська рада ще у 2005-му дала дозвіл на оренду землі, а у 2011 його продовжила, оскільки бізнесмени вчасно сплачували за оренду та виконували умови договору.

Чому з 2005 року підприємець не будувався на орендованій землі невідомо, але людям від того не легше. Вони не хочуть бачити новий кіоск у себе під вікнами і вже звернулися за допомогою до депутатів Рівне ради, аби ті зупинили будівництво.