ЗА права громадян на свободу та право мирних зібрань та ПРОТИ змін в трудовому законодавстві протестували нині у Рівному. Втім сама акція під назвою "Ми не раби, раби - німі" відбулася практично у всіх регіонах. Наймасовішою вона була під стінами Верхоіної ради де на розгляд депутатів мають невдовзі винести проект Трудового кодексу та законопроекту "Про порядок організації та проведення мітингів і демонстрацій".

12-ти годинний робочий день, відео-контроль, шість місяців стажування замість трьох, обмеження права на відпустку - це найбільші небезпеки проекту Трудового кодексу, запевняють активісти. На майдан Незалежності вийшли, аби підтримати Всеукраїнську акцію і змусити задуматись рівнян про своє майбутнє. Охочих долучитись до акції - не багато.

Новий трудовий кодекс - ярмо, а законопроект №2450, який передбачає попередження органів влади про мітинг за чотири дні до його проведення, може вгазалі закрити рота громадянам, переконані активісти. То ж вирішили привселюдно позбутись кайданок, поки це ще можливо.

Рівняни беруть листівик, але до акції долучаються одиниці. Студентка юрфаку Наталія вже читала новий кодекс. Каже, деякі його положення приріняли до єропейських. Але внесли і такі, що суперечать трудовому законодавству.

Тим часом голова Верховної ради запевнив, що трудовий кодекс цього тижня депутати не розглядатимуть, а тому і підстав для акцій протесту спікер не бачить. Рівне нські активісти ж готові вийти на чергову акцію, аби в столиці таки дослухались до людей, приймаючи Трудовий кодекс.