17 дорожньо-транспортних пригод, 10 травмованих і це лише за три роки. Таку невтішну статистику має перехрестя вулиць Приходька та Соломії Крушельницької у Рівному.

Остання аварія з потерпілими сталась тут кілька тижнів тому – серед білого дня не розминулись Фольксваген та Рено. Як наслідок, дві людини отримали травми та потрапили до лікарні. За кілька днів тут знову трапилась ДТП, але, на щастя, тоді обійшлося без жертв. Така аварійність змусила дорожників та ДАІшників діяти – нещодавно тут оновили дорожні знаки та розмітку. А ще поклали «поліцейського».

Ще один спосіб знизити аварійність – встановити світлофор. Але така ідея не всім до вподоби. Чиновники пояснюють: інтенсивність руху на цій ділянці невисока, а світлофор – задоволення не з дешевих, яке коштує бюджету, щонайменше, 150 тисяч гривень.

А от на що міська влада таки має знайти кошти – це освітлення. Рівнянин Леонід – водій з 5-річним стажем. Він проживає неподалік аварійного перехрестя, яке минає майже щодня. Чоловік розповідає: особливо небезпечно тут у темну пору доби.

ДАІшники та комунальник вірять: оновлені знаки, розмітка та лежачий «поліцейський» знизять тут аварійність. Але варто проїхати 200 метрів і водій знову перетинає потенційно небезпечне перехрестя.

Подбати про безпеку цих потенційно аварійних ділянок депутати Рівне ради матимуть можливість на наступній сесії, яка відбудеться 24-ого травня. Тим часом у відділі застерігають: жоден світлофор не допоможе уникнути аварії, якщо водії ігнорують правила дорожнього руху та знаки. Саме це – головна причина майже всіх автопригод. Тож вартові доріг вкотре закликають автовласників бути чемними на дорозі та дотримуватись правил, написаних кров’ю.