Сьогодні рятувальники витягали з Басівкутського озера потопельника. Чоловік поліз до водойми поплавати, однак не розрахував свої сили та почав тонути. Щоправда це була тільки імітація, а тонучий - професійний водолаз. Так рятувальна служба готується до купального сезону. Він починається вже від сьогодні. Тільки от приймати водні процедури на аварійно-рятувальній станції не радять - вода занадто холодна.

Поліз купатися, не розрахував сили, далеко заплив,почав тонути - стандартна ситуація для рятувальників. Нині це тільки імітація, та з подібним вони стикаються часто. На аварійно-рятувальній станції кажуть, не рідко серед постраждалих діти.

Від подібного не застрахований жоден. Лише минулоріч за весняно-літній період, кажуть в МНС, в нашій області потонуло тридцять вісім осіб, четверо з яких - діти. Сьогодні на Рівне нщині розпочинається купальний сезон, тож рятувальники вкотре застерігають любителів водного відпочинку бути обачними. Зі своєї сторони запевняють, вони до сезону купання - - готові.

Однак вже бігти до водойми в аварійно-рятувальній службі не радять - вода ще занадто холодна. Коли ж потеплішає і бажання побовтатись у водичці зросте, варто пам'ятати: тут одна з головних умов безпеки - вміння плавати. Однак і це спрацьовує не завжди.

Також не бажано купатися більше 15 хвилин, і категорично заборонено перед тим як лізти у воду вживати спиртне. Батькам же головне пильнувати своїх чад, адже секунда неуважності може коштувати життя вашої дитини.