Ветеранів та учасників Другої світової війни вшанували сьогодні у Рівненській міській лікарні. Зібрали тих, хто після фронту продовжив боротьбу за життя уже в білих халатах. Щороку їх стає дедалі менше, але зустрічають їх із тим більшою шаною, розважають піснями та частують фронтовою кашею.

Під тінистою туєю лікарні хор медиків співає про кучерявий клен для ветеранів та учасників Другої світової. Їх сьогодні тут із десяток - усі працювали в міській лікарні, а в роки війни доводилося воювати у різних арміях.

Юрій Дейнега у роки війни був ще підлітком. Його власна - тиха, війна розпочалась вже у 50-их, коли довелося збирати й утилізовувати боєприпаси, яких, пригадує, після війни було розсипано на землі, як маку.

Кожен із них мав свій бій. Сьогодні в тихій обстановці вони згадують ті часи, нагадує про них і польова кухня, з якої доноситься запах фронтової каші. З роками все менше учасників Другої світової можуть самостійно завітати на урочистості. Вшанувати увагою та подарунками медики обіцяють кожного свого ветерана.