Відродити та зберегти унікальний сільський парк вирішили у селі Тучин, Гощанського району. Після травневих свят мешканці села зібралися на толоку. Ініціативу активних тучинців підтримали і чиновники, виділивши кошти на благоустрій старого парку.

Громада села Тучин зібралася разом на толоку, аби привести до ладу центральний парк. Адже тут розповідають місцеві хлопчаки - надзвичайно гарно та затишно, втім занедбано. Віталій та Едуард - вихованці інтернату, вони також долучилися до роботи - саджатимуть дерева, та прибиратимуть.

Півтори сотні людей озброїлися граблями, лопатами, пензликами та фарбою і взялися за роботу. Тут потрібно не лише прибрати, а й пофарбувати огорожу навколо братської могили, та посадити нові дерева, аби парк отримав свіже дихання. Сільський голова розповідає, зріжуть кілька небезпечних дерев, а всі інші навпаки - оберігатимуть.

Люди радіють, адже їх ініціативу щодо збереження парку підтримали обласні чиновники. Сто тисяч гривень на благоустрій сільської родзинки надихає селян на нові ідеї. Відтак вже сьогодні закладуть початок будівництва дитячого майданчика. Заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко приїхав особисто перевірити роботу тучинців.

Анатолій Юхименко каже, влада завжди підтримає активні громади та їх ідеї. Тому вже обіцяє - будівництво дитячого майданчика у парку взяти під власний контроль та опіку.