Позашкільна освіта Рівного жива. Попри фінансові проблеми, у місті працюють 17 підліткових клубів, котрим не бракує ні викладачів-ентузіастів, ні вихованців. Зовсім безкоштовно діти навчаються іноземних мов, логічних ігор, народних ремесел. А напередодні зі сцени 2-ої музичної школи звітували про свої здобутки у вокальному і театральному мистецтвах.

6 із 17-ти підліткових клубів Рівного, котрі мають театральний і вокальний напрями, демонструють свої творчі здобутки з великої сцени перед майже повною залою глядачів. Окрім колег- школярів та батьків, за традиційним щорічним звітом уважно стежать судді і міські чиновники, відповідальні за напрямок.

Вихованців рівненським підлітковим клубам не бракує, розповідає Сергій Шевчук. Контингент - від 6-ти і до 17-ти років, переважно це діти з багатодітних і малозабезпечених родин, чиїм батькам не по кишені платна позашкільна освіта. І діти надзвичайно талановиті і старанні, додає викладачка підліткового клубу "Росинка".

9-річний Владислав Віюк навчається на самі лише "11" і "12", а у вільний від школи час вже 2 роки займається театральним мистецтвом і мріє стати Джеком-Горобцем - не піратом, а актором, як Джонні Депп.

Тим часом для вихованців усіх підліткових клубів міські чиновники вже готують спартакіаду з доступних видів спорту. А до Міжнародного дня дітей влаштують традиційну виставку для гуртків декоративно-ужиткового мистецтва.