Зараз Алла Глуховська готується до виписки, але без милиць вона поки не ходить. Жінка розповідає: майже інвалідом її зробив сусідський пес, який несподівано на неї накинувся у дворі будинку.

Свідками інциденту стали сусіди. Деякі з них переконують: собака намагалась схопити жінку за шию, і тільки капюшон її врятував.

При паданні на асфальт Алла Глуховська травмувала ногу. Лікування обійшлося родині майже в 25 тисяч гривень, - розповідає донька потерпілої.

Хазяїн собаки – Юрій Гаврилюк. Він розповідає: того дня пса вигулювала його мати, свого стафордширського тер’єра чоловік агресивним не вважає. Пояснює: собака просто дуже грайлива і за своє життя ще нікого не кусала.

Знімальну групу програми «Патруль» Юрій Гаврилюк запрошує додому – познайомитись із Джефом. Так звати його собаку.

Інцидент із нападом собаки на сусідку Валентина Гаврилюк, яка того дня вигулювала Джефа, називає прикрою випадковістю. Жінка визнає: вона справді не догледіла за псом, і за це вже попросила вибачення.

Та лише вибачень родині потерпілої замало. Зі скаргою на агресивну собаку люди звернулись до міліції.

У міліції кажуть: остаточну крапку в цій справі має поставити суд, де розглядатимуть адмінпротокол. Тим часом рівненські собаководи скаржаться: у місті практично немає спеціалізованих місць, де можна вигулювати домашніх улюбленців. І це – проблема міської влади.

Минулого року, розповідає депутат, Рівне рада ухвалила рішення про заборону тримати у місті деякі небезпечні породи собак. Але це рішення, очевидно, так ніхто і не виконує. Тож поки далеко не милі тварини з міцними та гострими зубами облюбували міські сквери, парки та навіть дитячі майданчики.