Як знайти обдаровану дитину, вивчити її та зробити всесторонньо розвинутою? Поділитися своїм досвідом у вирішенні цього питання взялися викладачі Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука. Їх працю та наукові дослідження визнали на всеукраїнському рівні у профільному міністерстві. Нині в МЕГУ презентували п'ять навчальних посібників та підручників з грифом міністерства освіти і науки.

Робота науковця складна і тривала, розповідає автор підручника Петро Тадеєв. Він разом з дружиною над книгою працювали чотири роки. Це не лише теоретична робота, а й дослідження теми - обдарованих дітей, у світовій практиці.

Автори книги повідали чому їх зацікавила ця тема. Адже обдарованих дітей виявити надзвичайно складно, та ще складніше розвивати та навчати таких школярів. Свою роботу науковці вели у двох напрямах - математичне та лінгвістичне обдарування. Свої наукові напрацювання також представили й інші педагоги університету. Всього презентували п'ять видань які отримали гриф міністерства освіти та науки. Викладачі кажуть їх робота справді важлива.

Нові видання зацікавили і самих студентів. Першокурсники кажуть психологія це практичний та цікавий предмет, а такі видання значно полегшують працю студентів.

В університеті переконані - їх роботою та підручниками зацікавляться й інші навчальні заклади України.