Ні сесії без пікету. Під таким гаслом відбулася третє пленарне засідання, сесії Рівнеради, яка тягнеться вже місяць. Цього разу до міських обранців прийшли мешканці гуртожитку на вулиці Льонокомбінатівській 15. Вони побоюються за своє житло, адже у будинку з"явився новий власник. До побажань рівнян депутати дослухалися і навіть встигли попрацювати.

Обурених рівнян перед сесіями Рівне ради щоразу більшає. Цього разу перед початком роботи, міських обранців зустрічали мешканці гуртожитку з Льонокомбінатівської, 15. Люди турбуються про своє майбутнє. Кілька днів тому майновий комплекст ВАТ "Рівне льон", якому належить будинок продали новому господарю. Мешканці хочуть знати про подальшу долю свого гуртожитку.

Вимоги пікетувальників - міські обранці вислухали, пообіцяли дослухатися, а при потребі захистити людей.

БЮТівці ще до початку сесії оприлюднили журналістам власне думку, щодо пікету першого пленарного засідання. Тоді 6 березня пікетувальники вимагали вирішити їх земельні питання в районі вулиць Макарова - Пржевальського.

Після довгих звернень депутати нарешті взялися до звичної роботи. Найбільше суперечок у них виникло навколо змін до генерального плану Рівного. Частина міських обранців запевняє, у ньому не передбачена промислова зона. Та й такі зміни пропонується узгоджувати з власниками земельних ділянок. Водночас інші депутати нагадали колегам, генплан міста - це не догма, а стратегія розвитку.

Порадившись таки вирішили - це власники земельних ділянок повинні узгоджувати свої плани з місцевою владою. Після цього усе пішло як по маслу - продаж кількох десятків земельних ділянок дозволили, навіть без обговорень.