Парад янголів нині стартував у Рівному, в музеї бурштину. Мережевні, дерев'яні, з глини, солоного тіста, вишиті й намальовані. Такими відтворили жителів небес жителі Рівненщини. Загалом намайстрували більше півтори сотні янголів. Найкращі роботи згодом оздоблять бурштином та розмістять в експозиції музею. А поки журі визначається зі своїми оцінками.

Із соломки й солоного тіста, плетені й вишиті, паперові й дерев'яні, а ще живописні і навіть із вовни. Протягом трьох місяців небесні сили майстрували жителі Рівне нщини, щоб бурштиновий край перетворити на край бурштинових янголів. Про новий проект оголосили на Йордана. Він, сподіваються чиновники, розрекламує Рівне нщину не лише на усю Україну, а на весь світ.

Роботи такі є, каже директор Рівне нського обласного краєзнавчого музею. Він найкращого янгола уже обрав.

У цьому янголі інший суддя побачив схожість із роботами всесвітньо відомого українського скульптора Олександра Архипенка. Але, каже, це не погано.

Тепер, щоб оцінити усіх майстрів об'єктивно, журі думає про поділ їх на вікові категорії. Бо Небесні Сили майстрували від першачків до тих, кому за 50.

Десять найкращих робіт, які відбере журі, згодом оздоблять бурштином.

Оздоблених сонячним каменем янголів розмістять в експозиції музею бурштину. А вже наступного року знову оголосять про старт конкурсу.