На Рівненщині визначили найкращі книги, видані місцевими авторами за 2009-ий - 2011 роки. Переможців конкурсу сьогодні нагородили. Своєрідне змагання заснувало Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації і проводить його у партнерстві з бібліотеками. Найкращі видання визначали в ході опитування, котре тривало з упродовж року, із лютого 2011-го.

Обласний конкурс "Краща книга Рівне нщини" відбувається вже втретє. За попередній рік організатори проанкетували близько восьми тисяч читачів. Паралельно відбувалося опитування на сайті обласної бібліотеки. На заключному етапі конкурсу визначили 34 книги-лідери, з-поміж яких респонденти обрали найкращі видання у десяти номінаціях. Як «Найкраще довідкове видання» з енциклопедією "Митці Рівне нщини" переміг викладач РДГУ Богдан Столярчук.

Мета організаторів конкурсу виявляти видання місцевих авторів, які найбільше сподобалися читачам та виховувати культуру читання серед дітей та молоді. Переможець у номінації "Найкраща поетична збірка" Вікторія Климентовська демонструє за що отримала нагороду.

Усі переможці конкурсу, окрім дипломів та грамот, отримали ще й спеціальні призи від спонсорів та меценатів проекту.