Ліки на Рівнещині подешевшали, але не для всіх. 10-відсоткову знижку багатодітним сім'ям та родинам, котрі взяли на виховання дітей-сиріт, уже місяць надають в аптеках області. Про це аптекарів попросили обласні чиновники. Із трьох сотень, які працюють на Рівненщині, половина знижки надають. А ось користуються ними небагато.

Валентин Ярмолюк багатодітний батько. Має трьох доньок й сина. Він - найменший, учора застудився. До аптеки чоловік зайшов узяти щось сину від кашлю, щоб усі не похворіли. На початку року, каже, уже нездужали, лікувати дітей дорого.

Про знижку для багатодітних сімей на ліки, що діє уже місяць, чоловік не чув. Тепер каже, до аптеки ходитиме з посвідченням багатодітного батька. Здешевити для багатодітних та прийомних сімей ліки аптекарів, просив голова краю.

Домовленість про 10-відсоткову знижку на ліки відчизняного виробництва багатодітним та прийомним сім'ям чиновники й аптекарі підписали місяць тому. За цей час перелік із 130-ти аптек збільшився до 160-ти. У кожній, де від суми у чеку віднімають 10 відсотків, розмістили оголошення.

На них увагу звертають мало, каже провізор, то ж у покупців тепер постійно запитує чи не мають вони трьох і більше дітей.

Та жінка стала поки що єдиною багатодітною мамою, яка у мережі ВАТ "Рівне фармація", куди входить 19 аптек, отримала знижку. У іншій аптечній мережі навпаки.

Найчастіше, зауважила Ірина, багатодітні купують жарознижуючі або знеболюючі. Знижку тут надають і на імпортні ліки. За місяць у 12-ти аптеках мережі скупилися 2600 багатодітних й прийомних сімей. У чеках їм відмінусували понад десть тисяч гривень. Сума, каже директор, немала. Але від соціальної програми тут не відмовлятимуться.

Щоб скористатися знижкою на касі потрібно лише показати своє посвідчення.