У Чистий четвер в Рівному було неспокійно. На вулиці Київській неподалік АЗС «ОККО» рівняни стали свідками справжніх перегонів зі стріляниною. Так співробітники СБУ затримували капітана спецміліції, який начебто вимагав гроші у приватного підприємця.

Це сталося серед білого дня – капітан міліції під’їхав до АЗС на власному авто. Вже невдовзі у нього в руках опинились 7 тисяч гривень – хабар від приватного підприємця. За передачею грошей уважно спостерігали співробітники СБУ – тої ж миті вони спробували затримати міліціонера, але зробити це виявилось непросто. Капітан скочив в авто, увімкнув запалення та став стрімко тікати, протаранивши при цьому дві машини. Такий спротив для групи затримання став цілковитою несподіванкою, тож СБУшники відкрили вогонь прямо на АЗС. Після кількох пострілів міліціонер був змушений зупинитись – в його автомобілі відчинився капот. Лише тоді втікача затримали. На АЗС згадувати про стрілянину чомусь не бажають.

Небагатослівні і в управлінні СБУ. За коментарями тут порадили звертатись в обласну прокуратуру. Втім, і тут розповідати про затримання зі стріляниною поки не поспішають. Наразі відомо, що затриманий – капітан спецміліції. Він начебто вимагав у приватного підприємця 7 тисяч гривень – інакше погрожував прийти з перевіркою. Проти міліціонера вже порушили кримінальну справу – за отримання хабара, поєднане з вимаганням. Санкція цієї статті передбачає до 10 років в’язниці із конфіскацією майна. В обласному управлінні міліції про затримання капітана вже знають – наразі тут вирішують питання про його звільнення з органів внутрішніх справ. Більше про стрілянину на АЗС та затримання міліціонера дивіться в наступних випусках програми «Патруль».