Невдовзі у Рівному запрацює притулок для тварин. Принаймні так кажуть в житлово-комунальному господарстві. Там, разом з організацією захисту тварин займаються зведенням звіринця. Минулоріч на будівництво притулку з міського бюджету виділили 200 тисяч гривень, однак цих коштів вистачило не надовго.

Щодня пані Тамара годує в своєму дворі безпритульних котів та собак. Приносить тваринам то варену картоплю, то суп, то кістки. Ще й кожну з них погладить. Жінка сподівається, що в Рівному невдовзі добудують притулок для тварин, може там, каже, про них будуть турбуватися.

Так і є. Минулоріч на будівництво притулку для тварин з міського бюджету виділили 200 тисяч гривень. Цієї суми вистачило на земельні роботи, розробку проектно-кошторисної документації, зведення вольєрів та паркану, каже голова організації захисту тварин Тамара Лук'янчук. Однак прийняти до притулку звірів, не можуть.

Тамара Лук'янчук додає, для утримання тварин - годування, стерилізації - грошей не має. Їх в організації планують зібрати благодійними внесками рівнян. Відтак 17, 18 та 19 квітня в центрі міста встановлять скриньки для пожертв. Такі вже є в деяких зоомагазинах. Та допомогти просять не тільки грошима.

По закінченню будівництва притулок зможе прийняти чотири десятки тварин. Годуватимуть їх за рахунок пожертв. Після стерилізації позначених кліпсами "чотирилапих" знову відпускатимуть на волю. Та, щоб ця система задіяла на практиці, потрібні кошти. Їх обіцяють виділити знову з міського бюджету.

То ж якщо все піде за планом "чотирилапі" з'являть в притулку