Не живуть, а виживають мешканці гуртожитку по вулиці Кіквідзе, 6а, у Рівному. Принаймні так стверджують самі жителі двоповерхівки. Під час передачі аварійної споруди з балансу ЖКП "Центральне" на баланс "Сонячного" відразу знайшлися борги за електроенергію, а потім тарифи на квартплату підняли у три рази без всяких пояснень.

Вікторія проживає разом з своїм чоловіком та новонародженою дитиною ось у цій невеликій кімнаті. ЇЇ сім'я — одна з сорока двох, які мешкають у двоповерховому та, як стверджують, аварійному гуртожитку. Два місяці тому жінка у своїй поштовій скриньці знайшла квитанцію за квартплату з новими цінами — утричі більшими, ніж в попередні місяці. Люди пов'язують таке зростання через передачу гуртожитку з балансу одного жеку до іншого.

В підтвердження своїх слів мешканці показують розрахункові книжки по квартплаті. Кажуть, зверталися за поясненнями у всі відповідні інстанції, але відповіді так і не отримали.

Начальник ЖКП "Сонячне" Ярослав Сахнюк пояснює — тарифи встановлює не його підприємство, а міськвиконком. А згідно постанови Кабінету мінстрів України такі тарифи повинні бути побудинковими.

Також Ярослав Сахнюк обіцяє, прозвітувати перед людьми на що і скільки буде потрачено коштів під час ремонту гуртожитку. Якщо ж залишаться не використані гроші, то начальник ЖКП "Сонячне" поверне їх людям.