Найкращі юні журналісти трьох областей - Рівненської, Волинської та Хмельницької - зібрались у Національному університеті "Острозька академія". Тут нагородили переможців конкурсу творчих робіт "Я - журналіст!", який уже четвертий рік поспіль відбувається з ініціативи Видавничого дому "ОГО" за підтримки Першого місцевого, Острозької академії та обласного управління освіти.

Юліан Шеверногий приїхав до Острога за дві сотні кілометрів. Дев'ятикласник з півдня Хмельниччини присвятив конкурсну роботу своїй мамі, яка до того ж є його вчителькою української мови.

Юліан - єдиний хлопець серед двох десятків переможців та лауреатів конкурсу. Загалом же учасників "Я - журналіста" - аж 234. Цьогорічний конкурс - наймасштабніший за чотири роки існування: і за кількістю учасників, і за їхньою географією. Спільна справа, яка об'єднала незалежні засоби масової інформації, вищий навчальний заклад та владні структури трьох областей, цьогоріч знайшла і свого мецената - обласний благодійний фонд "Любіть Україну".

Ще одна особливість цьогорічного конкурсу: головний приз вперше відправився за межі Рівне нщини. Авторку найкращої роботи - восьмикласницю з Хмельницького - під гучні оплески присутніх вітає ректор Острозької академії.

Сьогодні переможців конкурсу об'єднала подія урочиста і хвилююча: на їхню адресу звучать теплі побажання, а під прицілом фото- і відеокамер старшокласники відчувають себе справжніми зірками.

Засновник незалежної преси на Рівне нщині Віктор Данилов з висоти двадцятирічного досвіду видавця визнає: майбутні журналісти обирають собі непростий шлях - непростий, але надзвичайно відповідальний, адже журналістика рухає прогрес в усьому світі.