У відділенні онкогематології обласної дитячої лікарні перебуває більше 30 дітей віком від одного до 17 років. Всі вони мають онконедуги. Повний курс лікування одній дитині обходиться майже у 100 тисяч гривень.

У восьмирічного Дмитрика Тарчевського рак лімфовузлів. У відділенні онкогематолігії він лікується з серпня минулого року. Нещодавно хлопчика відпустили на два тижні додому. Мешкає він у селі Буща, Здолбунівського району. У скромній хатині хлопчик живе з батьком та 12-ти річною сестрою. Дівчина за братом сумує. Фото його тримає на видному місці у шафі.

Коли батько з братом у лікарні дівчинка робить всю домашню роботу. Доглядає за худобою, сама вже їздить на конях та працює на городі. Інколи приходить допомагати й бабуся. Нарікає на свою колишню невістку.

Коли ж вдома батько, то і їсти варить, і пере, і за городом та господарством дивиться, але в основному займається лікуванням сина.

До маленького Дмитрика сьогодні завітали обласні чиновники. Приїхали не з порожніми руками.

Нові іграшки швидко розпакував і випробував. Втім награтись досхочу не зможе. Завтра знову у лікарню.

Лікування від раку лімфовузлів дало хлопчику ускладнення на печінку.

Допомогли чиновники і грошима по одній своїй зарплаті віддали сім'ї керівник області та Дубенського району. Загалом 15 тисяч гривень.

Пообіцяли також допомогти провести до хати газ та облаштувати у дворі криницю. Та маленький Дмитрик мріє зовсім про інше.