На батьківщині Острозької Біблії змагаються учні - знавці Святого Письма. Близько двохсот школярів з усієї України з'їхались до Острозької академії. Тут упродовж двох днів проходить всеукраїнська олімпіада "Юні знавці Біблії".

В Острозькій академії - передвеликодній настрій. Змагання юних знавців Біблії розпочинає молитва, а продовжує - вітання від українських прочан, які щойно повернулися з Єрусалиму.

Василь Жуковський організовує заходи з духовно-морального виховання молоді від часу відродження Острозької академії. Саме під його керівництвом розробили першу загальнодержавну програму з основ християнської етики для учнів усіх класів, яка отримала гриф Міністерства освіти. Щоправда, предмет вивчають факультативно, і школярі, які живуть за християнськими цінностями, часом зустрічають нерозуміння з боку однолітків, бідкається Василь Жуковський.

На Рівне нщині основи християнської етики вивчають майже в 70 відсотках шкіл. Серед минулорічних переможців олімпіади кожен третій - з Рівне нщини. Та перш ніж перемогти, школярам доведеться чимало попрацювати. Для старших - письмовий тест на знання Біблії та дебати, наймолодші ж презентуватимуть творчі доробки, з якими приїхали на олімпіаду.

Учасники хвилюються, організатори - заспокоюють: змагання змаганням, а переможцем є кожен учень, адже юні знавці Біблії обрали собі надійні життєві дороговкази. Бути християнами не на словах, а на ділі бажають учасникам олімпіади члени журі. І додають: добре знання Біблії - це насамперед уміння використовувати християнські цінності у повсякденному житті.