До репертуару Рівненського облмуздрамтеатру додасться ще одна вистава. П’єсу болгарського драматурга «Убивство Гонзаго» до Міжнародного Дня театру приїхав поставити режисер із Херсону. Це уже четверта режисерська робота Сергія Павлюка у рівненському театрі. Трагіфарсом "Гамбіт" він обіцяє здивувати. Підсилить ефект вогонь на сцені.

Над "Гамбітом" працюють більше місяця. Нинішній день — найвідповідальніший, бо останній репетеційний, він закінчиться здачею вистави.

Здивувати й зачепити рівненського глядача обіцяє режисер вистави. Зі спецефектів — забарвлений світлом дим, багато руху, декорації й ті, постійно переміщуватимуться. А ще на сцені з'явиться вогонь. Його запалять у цій бочці. Полум'я горітиме, а поряд із вогнегасником чатуватиме пожежник. Ходом репетицій режисер задоволений, хоча каже, роботи ще є чимало.

Динамічно змінюються у цій виставі не лише декорації, а й актори. Снаніслав Лозовський за кулісами перевтілюється із ролі у роль.

Роль Гамлета — без слів, із текстом Гораціо, каже, впорався. Практика двох ролей у одній виставі йому подобається. Але на цьому не зупинився, ускладнив собі життя пластичним оформленням вистави. Те, як на сцені рухаються актори та вісім артистів балету, — його робота.

Трагіфарс "Гамбіт" — сучасний погляд на історію про датського принца Гамлета. Тут і придворні інтриги, і політичні ігри, змови проти короля. Буде у виставі кров.

Побачити придворні інтриги у замку Ельсіонор, у Данії, рівненські глядачі зможуть у вівторок 27 березня. Прем'єра "Гамбіт" відбудеться у Міжнародний день театру.