У Рівному пройшов обласний конкурс "Міс профтехосвітяночка". Участь у ньому взяли 19 учениць професійно-технічних навчальних закладів Рівненщини. Кожна з них вже є переможницею у своєму училищі. До Рівного приїхали аби не лише показати себе у всій красі, а й продемонструвати власну ерудицію.

Обласний конкурс "Міс профтехосвітяночка" проходить в Рівному вже втретє. Аналогів в Україні йому немає. Кравчині, перукарі, дизайнери, закрійники, вишивальниці і не лише - демонструють тут свої таланти.

На презентації учасниці рекламували себе як могли.

Втім любити себе та хизуватися вродою, замало для перемоги, вважає "Міс профтехосвітяночка 2011" Софія Драганчук. За спеціальністю дівчина перукар, але за фахом не працює.

Стати переможницею мріє і кожна цьогорічна учасниця конкурсу. Для цього демонструють українське вбрання, власні творчі вміння і заручилися підтримкою друзів.

Втім гучних овацій для перемоги замало. Журі конкурсу оцінювали дівчат за вміння поводити себе на сцені, ерудованість та творчість.

Так популяризувати робітничі професії організатори конкурсу планують і далі, тому наступного року теж організують цей конкурс.